Nieuws

'Rustige' Mertens: 'Vreemd dat ik zo lang moet wachten, ik snap het niet'

'Rustige' Mertens: 'Vreemd dat ik zo lang moet wachten, ik snap het niet'

14-06-2022 11:42

Dries Mertens is blij om bij het nationale elftal van België te zijn. De kleine aanvaller weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt, alhoewel hij een langer verblijf bij SSC Napoli niet bij voorbaat uitsluit.

Het contract van Mertens bij Napoli verloopt op 30 juni 2022, maar de club is nog altijd niet met een hernieuwd voorstel gekomen. In het afgelopen seizoen kwam de 35-jarige aanvaller tot elf doelpunten in dertig Serie A-duels. "Met welk gevoel ik de zomer inga? Weet je wat, ik ben rustig", vertelt Mertens op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Polen en de Rode Duivels.

De gang van zaken bij de Italiaanse topclub begrijpt de rechtspoot niet. "Ook al denk ik er natuurlijk veel aan. Er zijn wel wat dingen gebeurd. Ik dacht dat ik zou blijven bij Napoli, maar er is nog geen aanbieding gekomen. Het is vreemd dat ik zo lang moet wachten en ik snap het niet zo goed", zegt de dribbelaar die al sinds 2013 voor I Partenopei uitkomt.

De 104-voudig international is blij dat hij nog niet op vakantie is, aangezien hij anders gaat 'liggen piekeren'. "Al zal dat vanaf woensdag wel stilaan beginnen", vervolgt hij met een knipoog. De deur bij het nationale elftal trekt Mertens niet zelf achter zich dicht. "Stoppen met de nationale ploeg is niet aan de orde. Zolang ze me oproepen, blijf ik komen, maar ik besef dat ooit die dag zal komen dat ik dat telefoontje niet meer krijg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!