Nieuws

Dortmund maakt het onnodig spannend: Hazard matchwinner in DFB Pokal

Dortmund maakt het onnodig spannend: Hazard matchwinner in DFB Pokal

26-10-2021 22:06

Borussia Dortmund heeft zich ten koste van FC Ingolstadt 04 geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de DFB Pokal. De Champions League-tegenstander van Ajax was een maatje te groot voor de 2. Bundesliga-club, maar maakte het onnodig spannend.

Dortmund moest het stellen zonder de geblesseerde Erling Haaland, maar ook Donyell Malen kreeg desondanks rust. Onder meer Mats Hummels, Jude Bellingham en Julian Brandt verschenen wel aan de aftrap. Die Schwarzgelben domineerden dan ook tegen Ingolstadt en Bellingham en spits Steffen Tigges raakten het aluminium. 

De thuisploeg verzuimde echter telkens om de trekker over te halen. Pas na 72 minuten was het raak via invaller Thorgan Hazard, die na een combinatie met Brandt doel trof. De Belg maakte vervolgens ook nog de 2-0, opnieuw na een assist van de Duitse middenvelder. 

Dortmund won afgelopen weekeinde al met 3-1 van Arminia Bielefeld. Daarmee herpakte de ploeg van coach Marco Rose zich enigszins na de afstraffing tegen Ajax (4-0).

Overige uitslagen:
Babelsberg - RB Leipzig 0-1
Hoffenheim - Holstein Kiel 5-1
1860 München - Schalke 04 1-0
Preussen Münster - Hertha BSC 1-3

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!