Exclusive

Wanneer spelen AZ en FC Twente in de voorronde van de Conference League?

Wanneer spelen AZ en FC Twente in de voorronde van de Conference League?

23 augustus - 16:26 Laatste update: 23 augustus - 16:26
1

FC Twente plaatste zich als nummer vier van de Eredivisie voor de derde voorronde van de Conference League. AZ Alkmaar stroomde door het winnen van de play-offs al in de tweede voorronde van het Europese toernooi in. Inmiddels staan beide ploegen in de play-offs. Wanneer spelen de Tukkers en de Alkmaarders en wie zijn de tegenstanders?

Speelschema

Voor AZ begon het seizoen op 21 juli. De Alkmaarders speelden in de tweede voorronde van de voorronde van de Conference League tegen FK Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina. Uiteindelijk won de ploeg van Pascal Jansen over twee duels met vijf doelpunten verschil. In de derde voorronde is Dundee United de tegenstander. In Schotland verloor AZ met 1-0. Afgelopen donderdag stond de return in het AFAS Stadion op het programma. De Alkmaarders wonnen overtuigend met 7-0.

Ook FC Twente stroomde de derde voorronde van de Conference League in. De Tukkers troffen het Servische Cukaricki Stankom. In Servië werd het 1-3 voor de ploeg van Ron Jans. Algelopen donderdag rekende de Tukkers definitief af met de Servische ploeg. Het werd 4-1 in de Grolsch Veste.

Op 1 augustus werd er al geloot op welke teams AZ en FC Twente mogelijk kan stuiten in de play-offs. De Alkmaarders troffen in de play-offs Gil Vicente uit Portugal. FC Twente stuitte op een loodzware tegenstander: Fiorentina. De eerste duels vond plaats op donderdag 18 augustus. AZ won in eigen huis met 4-0 van de Portugezen, terwijl FC Twente in Italië met 2-1 verloren. Op donderdag 25 augustus wordt uitgemaakt welke clubs zich kwalificeren voor de groepsfase van het derde Europese toernooi. De Tukkers spelen om 19.00 en Alkmaarders komen om 21.00 uur in actie. 

Eerste voorronde: 14 juni (loting), 7 juli (heenduel), 14 juli (return)
Tweede voorronde: 15 juni (loting), 21 juli (heenduel), 28 juli (return)
Derde voorronde: 18 juli (loting), 4 augustus (heenduel), 11 augustus (return)
Play-offs: 1 augustus (loting), 18 augustus (heenduel), 25 augustus (return)

speelschema

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie