Nieuws

'Bij De Graafschap nog wel een goed gesprek gehad, maar kon naar de Eredivisie'

'Bij De Graafschap nog wel een goed gesprek gehad, maar kon naar de Eredivisie'

05-06-2022 16:13

Julian Lelieveld maakte deze week de overstap van De Graafschap naar RKC Waalwijk. De 24-jarige rechtervleugelverdediger kijkt ernaar uit om te voetballen in de Eredivisie en heeft vertrouwen dat hij het niveau aankan.

Eind mei tekende Lelieveld een contract voor drie seizoenen in Waalwijk. "Ik heb bij De Graafschap nog wel een goed gesprek gehad, maar hier kon ik naar de Eredivisie. Hoe bij RKC wordt gekeken naar het ontwikkelen van spelers, spreekt me heel erg aan", zegt de nieuwe aanwinst van RKC in gesprek met het Brabants Dagblad.

De overstap van De Graafschap naar RKC betekent voor Lelieveld een weerzien met oude bekenden Joseph Oosting (hoofdtrainer) en Mohammed Allach (technisch directeur). "Joseph was mijn trainer in de A1 van Vitesse en ook van Jong Vitesse toen ik daar wel eens meespeelde. Onze band is altijd goed geweest. Hij en Mo hebben me de werkwijze van RKC uitgelegd en daar was ik heel positief over. We waren er snel uit."

Lelieveld verwacht dat hij veel speelminuten gaat maken in Waalwijk. Hij zal dan wel Saïd Bakari uit de basis moeten spelen. "Als ik niet de kans had om te gaan spelen, had het voor mij niet veel zin om weg te gaan bij De Graafschap. De kans op speeltijd was het belangrijkst voor mij", besluit de 24-jarige verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!