Nieuws

'Laporta kondigt bizarre maatregel aan: halvering van het salaris van de selectie'

'Laporta kondigt bizarre maatregel aan: halvering van het salaris van de selectie'

03-06-2022 13:57

FC Barcelona heeft een bizar idee om de selectie flink te kunnen versterken. De clubleiding heeft een salarisverlaging van vijftig procent aan de spelers voorgelegd.

De Catalanen kruisen hun vingers in de hoop dat de gehele selectie akkoord gaat met het voorstel, meldt Mundo Deportivo. Toch zijn er een paar uitzonderingen op het voorstel. Daarbij gaat het om de spelers die net hun contract hebben verlengd en de aanwinsten van afgelopen winter. Barça krijgt naar verwachting al een financiële injectie van 740 miljoen, maar ook dat is niet genoeg om zich te kunnen roeren op de transfermarkt.

Spaanse bronnen melden aan MD dat de gesprekken over de verlaging van het salaris al in gang zijn gezet met een deel van de selectie. Spelers die niet mee gaan met het voorstel, worden op de transferlijst gedeponeerd. Ook is het mogelijk dat Barça de contracten van deze spelers laat ontbinden.

Barcelona-voorzitter Laporta wekte eerder al de suggestie dat deze maatregel er aan zat te komen. Hij gaf in een interview met L'Esportiu aan dat de prioriteit van de Catalanen is om Robert Lewandowski, Marcos Alonso en César Azpilicueta aan te trekken.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!