Nieuws

Verlenging te veel voor Berlusconi (85): clubeigenaar slaapt tijdens promotieduel

Verlenging te veel voor Berlusconi (85): clubeigenaar slaapt tijdens promotieduel

30-05-2022 09:45
2

Silvio Berlusconi kon het niet 120 minuten volhouden op de tribune tijdens het promotieduel tussen Calcio Monza en Pisa. De voormalig premier van Italië viel in de verlenging van het duel in slaap en schrok wakker bij de gelijkmaker van zijn club. 

Uiteindelijk won Monza het uitduel met  3-4, waardoor de club van Berlusconi na het 2-2 gelijkspel in eigen huis zich mag gaan melden in de Serie A. Berlusconi was drie periodes lang de premier van Italië, maar het is een bekend feit dat de 85-jarige ook voetbalgek is. Tussen 1986 en 2017 was de Italiaan eigenaar van AC Milan.

In 2018 kondigde Fininvest, een holdingmaatschappij waar Berlusconi de leiding gaf, de overname van Monza aan. In 2020 promoveerde de club na een afwezigheid van negentien jaar naar de Serie B. Monza eindigde dit seizoen als vierde in de Serie B na een nederlaag op Perugia, maar trok in de play-offs dus uiteindelijk aan het langste eind en mag zich volgend seizoen op het hoogste niveau van Italië melden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!