Ten Hag prijst Brazilianen na United-zege: 'Moest De Jong afstoppen als een mug'

24-02-2023 07:25

Erik ten Hag genoot van het optreden van Fred en Antony tijdens de overwinning van Manchester United tegen FC Barcelona (2-1). Het Braziliaanse duo bracht de Nederlander exact wat hij van ze verwachtte.

Antony keerde na blessureleed weer terug in de selectie van United, maar moest in eerste instantie genoegen nemen met een plek op de bank. Aan het begin van de tweede helft kwam de Braziliaan in de ploeg en speelde alsof hij nooit was weggeweest.

"Ik weet dat hij ermee om kan gaan. Hij is moedig en kent geen angst", begint Ten Hag na afloop van het duel op de persconferentie. "Wat hij in de tweede helft bracht, hadden we nodig. Hij kroop achter de verdediging, had dribbels, maakte een doelpunt. Hij gaat er gewoon voor wanneer hij de kans krijgt."

Ook over Fred was Ten Hag meer dan tevreden. De Braziliaanse middenvelder maakte het leven van Frenkie de Jong zuur en was net als Antony goed voor een belangrijk doelpunt. "Hij had een heel belangrijke rol", vervolgt de Nederlandse manager. "Hij moest Frenkie de Jong afstoppen door echt als een mug te spelen. Daarnaast moest hij ook in zijn rug proberen te komen. Dat deed hij briljant, net als afgelopen week in Barcelona. Toen gaf hij ook al een assist op Rashford", besluit hij.