Nieuws

UEFA reageert en geeft valse toegangskaarten als reden voor chaos rondom CL-finale

UEFA reageert en geeft valse toegangskaarten als reden voor chaos rondom CL-finale

29-05-2022 08:51
0

De UEFA heeft in een statement gedeeld dat valse toegangskaarten de reden waren voor het oponthoud in het Stade de France tijdens de finale van de Champions League. De wedstrijd begon 36 minuten te laat vanwege alle chaos en oponthoud buiten het stadion, waar de Parijse politie met traangas te werk ging. 

Dat heeft de UEFA laten weten in een statement. 'In de aanloop naar de wedstrijd werden de toegangspoorten aan de kant van Liverpool geblokkeerd door duizenden fans die neptickets hadden gekocht die niet werkten in de poorten,’ staat in de verklaring van de UEFA. ‘Dit zorgde voor een opeenhoping van fans die probeerden binnen te komen. Hierdoor werd de aftrap 35 minuten uitgesteld om zoveel mogelijk fans met echte tickets toegang te geven', schrijft de voetbalbond. 

Door het harde optreden van de politie waren mensen met een geldig ticket ook slachtoffer. Dat was niet de bedoeling, stelt de UEFA. 'Terwijl de aantallen buiten het stadion na de aftrap bleven toenemen, verspreidde de politie hen met traangas en dwong hen het stadion te verlaten'. De fanzone van Liverpool-supporters lag in het centrum van Parijs en daardoor was het stadion moeilijk te bereiken. De Franse politie heeft 68 arrestaties verricht op zaterdagavond en er zijn maar liefst 238 mensen gewond geraakt.

Liverpool meldde tijdens de finale al dat het aan zal dringen op een officieel onderzoek. In een statement liet de Engelse club, die uiteindelijk de finale verloor, weten 'zeer teleurgesteld te zijn over de problemen met de toegang tot het stadion'. De UEFA laat weten 'sympathie te hebben met degenen die door deze gebeurtenissen zijn getroffen' en gaan de zaken met spoed bekijken met de autoriteiten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie