Nieuws

L'Équipe: Bosz ondanks teleurstellende achtste (!) plek langer bij Lyon

L'Équipe: Bosz ondanks teleurstellende achtste (!) plek langer bij Lyon

26 May - 11:42
1

Het begint er steeds meer op te lijken dat Peter Bosz ook komend seizoen 'gewoon' voor de groep staat bij Olympique Lyon. Dat meldt het Franse L’Équipe.

De trainer eindigde op een teleurstellende achtste plek in de Ligue 1, maar hoeft niet te vrezen voor zijn baan. De Nederlander zou al aan het plannen zijn voor komend seizoen. In een recentelijk interview met Le Progrès gaf Bosz aan dat hij in zijn tweede seizoen meer discipline zal eisen van zijn ploeg.

Dit interview deed Bosz op aandringen van Lyon, weet L'Équipe. Daaruit maakt de Franse krant op dat de oud-trainer van Ajax niet ontslagen zal worden. Bovendien gaf clubeigenaar Jean-Michel Aulas in een recente persconferentie niet de indruk dat hij van plan was Bosz te ontslaan.

De defenitieve beslissing hangt volgens het Franse medium vooral af van de aandeelhouders. Pathé en IDG Capital verkochten hun aandelen- in totaal 40%- en Aulas heeft nog geen kopers kunnen vinden. Aulas en directeur Vincent Ponsot houden het vertrouwen in Bosz. Het is echter afwachten of eventuele nieuwe aandeelhouders daar ook zo over denken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie