Nieuws

Gravenberch-opvolger is stellig: 'Moet wel vertrouwen van de club krijgen'

Gravenberch-opvolger is stellig: 'Moet wel vertrouwen van de club krijgen'

26-05-2022 08:12

Kenneth Taylor vindt dat het tijd is om meer speelminuten te maken. Het liefst doet de op papier gedoodverfde opvolger van Ryan Gravenberch dat bij Ajax, maar als puntje bij paaltje komt, stelt de middenvelder dat hij voor zichzelf moet kiezen. 

Taylor maakte in de laatste weken van het seizoen een uitstekende indruk bij de Amsterdammers. "Volgend seizoen wil ik beginnen zoals ik afgelopen seizoen ben geëindigd", zegt de Nederlander in gesprek met Ajax Life. "Voor mijn gevoel is het gewoon tijd een jaar lang te spelen. Het liefst bij Ajax, dat mag duidelijk zijn", voegt Taylor toe. 

De middenvelder krijgt volgend seizoen te maken met Alfred Schreuder, die overkomt van Club Brugge. "Het liefst speel ik nog honderd, tweehonderd wedstrijden voor Ajax en verlaat ik de club straks voor veel geld", zegt de ambitieuze Taylor. "Maar ja, dan moet ik wel het nodige vertrouwen krijgen van de club, anders word ik gedwongen voor mezelf te kiezen."

Taylor kent de druk en concurrentie bij Ajax maar al te goed. "Ik heb elf jaar in de beste opleiding ter wereld gespeeld, vanaf het allereerste jeugdelftal, met slechts één doel: slagen bij Ajax. Wat gaat Ajax doen? Ze doen misschien een dure aankoop. Dat is ook Ajax. Je bent de beste club van Nederland, dus concurrentie is er altijd, dat is logisch. Het wordt wat dat betreft een belangrijke zomer", besluit Taylor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!