Nieuws

'In Amsterdam denken ze al gewonnen te hebben, bij Ajax zijn ze weer arrogant'

'In Amsterdam denken ze al gewonnen te hebben, bij Ajax zijn ze weer arrogant'

24-10-2021 12:00

Aad de Mos en Huub Stevens zien kansen voor PSV in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De Amsterdamse 'arrogantie' kan de thuisploeg weleens opbreken, voorspellen de oud-trainers.

De ploeg van coach Erik ten Hag maakte veel indruk tegen Borussia Dortmund (4-0) in de Champions League, maar De Mos ziet dat juist als een kans voor PSV. "In Amsterdam denken ze al dat ze gewonnen hebben. Bij Ajax zijn ze alweer arrogant en denken ze de hele wereld aan te kunnen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Wacht maar tot zondagmiddag niet alles lukt in de eerste tien minuten, dan ga je de eerste irritaties krijgen."

"Zorg er maar voor dat de eerste tien minuten er niks lukt bij Ajax. Dan ben je spekkoper", gaat De Mos verder. "Of je moet spelen voor een punt is afhankelijk van het wedstrijdbeeld de eerste tien minuten. Maar geloof me, PSV gaat gewoon winnen."

Stevens ziet het als een voordeel voor PSV dat het als underdog begint aan de clash. "Iedereen verwacht dat Ajax wel even gaat winnen met 5-0. Misschien ligt daar juist de kans voor PSV door verrassend uit de hoek te komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!