Nieuws

OM laat zaak vallen: Heracles-'fan' hoeft na incident niet te vrezen voor zaak

OM laat zaak vallen: Heracles-'fan' hoeft na incident niet te vrezen voor zaak

23-05-2022 12:27

De 'fan' van Heracles Almelo die een aantal weken terug FC Twente-speler Vaclav Cerny sloeg, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd.

Het nieuws wordt gebracht door RTV Oost. Alhoewel op de videobeelden duidelijk te zien was dat de 'supporter' uithaalde, zou niet duidelijk naar voren zijn gekomen of het ging om een klap of duw. Dat was voor het OM onvoldoende aanleiding om de zaak verder op te pakken, weet de regionale omroep.

Direct na het voorval werd de verdachte ingerekend en werd hem 'verdenking van mishandeling' ten laste gelegd. Aanvankelijk zou woensdag een rechtszaak tegen hem dienen, maar die vindt nu door het laten vallen van de zaak geen doorgang.

Mogelijk komt de supporter toch niet geheel weg zonder sancties. De zaterdag gedregadeerde Almeloërs gaven onlangs nog aan te onderzoeken of de man een stadionverbod kan worden opgelegd. Die bevoegdheid ligt bij zowel de KNVB als bij Heracles.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!