Utrecht laat zich niet verrassen: Van de Streek velt Utrecht met knappe kopbal

23-10-2021 20:35

FC Utrecht houdt aansluiting bij de top van de Eredivisie. De Domstedelingen, die vorige week nog dik verloren van AZ, rekenden door een artistieke kopbal van Sander van de Streek af met sc Heerenveen: 2-1.

De Domstedelingen gingen furieus van start en drongen Heerenveen, dat geschrokken leek door de aanvalskracht van Utrecht, meteen achteruit. Xavier Mous, de keeper van de Friezen, werd keer op keer onder vuur genomen en het leek een kwestie van tijd voordat hij voor de eerste keer zou moeten capituleren. Dat gebeurde na 21 minuten dan ook.

Moussa Sylla werd op de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld en hij punterde de bal onhoudbaar in de voor hem korte hoek, waardoor de formatie van trainer René Hake verdiend op voorsprong kwam. In de eerste de beste aanval van Heerenveen die daarop volgde, werd het echter alweer gelijk. Willem Janssen tikte een voorzet van Milan van Ewijk in eigen doel.

Dat was duidelijk een flinke klap voor Utrecht. De gasten uit Friesland kwamen na de 1-1 beter in de wedstrijd en dat was te danken aan de dip van de thuisploeg. Via Siem de Jong, Anthony Musaba en Tibor Halilovic waren er zelfs kansen op een tweede goal van Heerenveen. Dat zou echter veel te veel van het goede zijn geweest en werd Utrecht dan ook bespaard.

Pas diep in de tweede helft vonden de Domstedelingen de dominantie die ze in de openingsfase van de wedstrijd hadden terug. Met die instelling gingen ze dan ook op zoek naar het winnende doelpunt en de hele Galgenwaard, die hun ploeg vooruit bleven schreeuwen, hoopte nog een keer te kunnen juichen. Sander van de Streek zorgde daar tien imnuten voor tijd voor: hij kopte een voorzet van Hidde ter Avest al vallend in en werd matchwinner.