Nieuws

Schreuder blijft toch aan na controverse: Ik zei het alleen om PEC te helpen, hè

Schreuder blijft toch aan na controverse: "Ik zei het alleen om PEC te helpen, hè"

18 May - 21:06
0

Dick Schreuder liet zich dit weekend even helemaal gaan toen het over de staat van PEC Zwolle ging, maar blijft ook komend seizoen aan als trainer van de club. De broer van toekomstig Ajax-trainer Alfred Schreuder, wilde De Blauwvingers de ogen doen openen.

Na de komst van Schreuder ging het bergopwaarts met PEC, maar het kwam niet hoog genoeg om lijfsbehoud in de Eredivisie alsnog te bewerkstelligen. Gebrekkige faciliteiten en beperkte mogelijkheden op spelersgebied was hetgeen waar de trainer zich aan stoorde.  "Echt, wat ik hier heb aangetroffen, kan gewoon niet meer qua professionalisme", blies hij stoom af in een interview met De Stentor.

Gewaagde uitspraken, die niet waren bedoeld om een breuk te forceren, stelt hij tegen hetzelfde medium. "Ik hoef helemaal geen breuk te forceren. Als een andere club een bepaald bedrag op tafel legt, kan ik gewoon weg." De oefenmeester is in het bezit van een doorlopend contract, en als het aan hem ligt houdt hij zich hieraan. "Of de club moet van me af willen."

Dat de nodige veranderingen zullen moeten gaan plaatsvinden, is één ding wat zeker is volgens Schreuder. "Ik zei het alleen maar om PEC te helpen, hè. Want het is wel duidelijk dat het anders moet. Anders wordt het gewoon een heel moeilijke tijd. Voor je het weet, loop je vijftien jaar achter. Bovendien vond ik het weleens tijd dat de waarheid werd gezegd." Schreuder blijft er namelijk bij dat de faciliteiten bij zijn oude club Katwijk beter zijn dan die in PEC. "Dat kost mensen uiteindelijk hun baan. Dat is verschrikkelijk. En ja, daar voel ik me best wel verantwoordelijk voor. Al heb ik er alles aan gedaan om het te voorkomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie