Nieuws

Willem II presenteert technisch directeur: 'Eredivisie-terugkeer de ambitie'

Willem II presenteert technisch directeur: 'Eredivisie-terugkeer de ambitie'

17 mei - 10:31
0

Willem II heeft met Teun Jacobs een opvolger gevonden voor de onlangs ontslagen Joris Mathijsen. De nieuwe technisch directeur werd dinsdag gepresenteerd door de kersverse debutant. De beleidsbepaler is ambitieus en hoopt zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie.

Enkele weken geleden benaderde algemeen directeur Martin van Geel Jacobs al voor de functie, inmiddels is er witte rook uit Tilburg. "De club spreekt me aan. Het shirt, de mogelijkheden, de wil om een opleidingsclub te zijn en natuurlijk de trouwe aanhang", reageert de nieuwe td op zijn aanstelling via het clubkanaal van de Tricolores.

Tot februari 2022 was hij als technisch manager verbonden aan Almere City, een klus die hij startte in september 2019. Jacobs zet zijn krabbel onder een verbintenis van twee seizoenen. Willem II speelt volgend seizoen dus in de Keuken Kampioen Divisie. "Daar staat het niveau voor mij los van. Natuurlijk had ik zoals iedereen hier liever gezien dat de club erin was gebleven, maar dat is helaas niet de realiteit. Daarom is terugkeren naar de Eredivisie gezien de status van de club een logische ambitie."

Jacobs wil bij de Tilburgers laten zien dat hij een moderne technisch directeur is uit de 'jongere generatie'. "Daarmee wil ik zeggen dat ik trends en ontwikkelingen nauwlettend volg. Zo hecht ik veel waarde aan ondersteuning van data. Dat is in het moderne voetbal niet weg te denken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie