AZ baalt na 'zuur' resultaat in Utrecht en komt met prachtig gebaar naar fans

AZ baalt na 'zuur' resultaat in Utrecht en komt met prachtig gebaar naar fans

De seizoenkaarthouders van AZ hoeven bij de thuiswedstrijd(en) in de play-offs om Europees voetbal niet te betalen. De Alkmaarders hopen op die manier ervoor te zorgen dat het AFAS Stadion goed gevuld is.

Via de officiële website maken de Noord-Hollanders het besluit kenbaar. 'AZ heeft de steun van de fans keihard nodig', valt onder meer te lezen in het persbericht. De ploeg van Pascal Jansen eindigt hoe dan ook op de vijfde plaats in de Eredivisie. Nummer vier FC Twente staat vier punten voor, waar nummer zes Vitesse op elf punten achterstand volgt.

De club baalt ervan dat het directe plaatsing voor Europees voetbal is misgelopen. 'Lange tijd was AZ in de race om een direct Europees ticket, maar woensdag kon daar na een zuur gelijkspel in Utrecht (2-2, red.) doorheen', stelt AZ in het statement.

Na afloop van het laatste duel in de reguliere competitie neemt AZ het op tegen de nummer acht van de Eredivisie. Wie de tegenstander wordt is nog onzeker. RKC Waalwijk, NEC, FC Groningen, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen én SC Cambuur dingen allemaal nog mee naar die eindklassering. Mochten de Alkmaarders weten af te rekenen in de halve finale, dan wacht in de finale de winnaar tussen Vitesse - FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie