Nieuws

Schmidt zet streep door Madueke voor Ajax-uit: 'Denk niet dat hij kan spelen'

Schmidt zet streep door Madueke voor Ajax-uit: 'Denk niet dat hij kan spelen'

21-10-2021 23:53 Laatste update: 22-10-2021 07:07

PSV-trainer Roger Schmidt rekent niet op Noni Madueke in de wedstrijd tegen Ajax. De Engelse aanvaller raakte in de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco geblesseerd. Madueke heeft waarschijnlijk een spierblessure, al is niet duidelijk hoe lang hij er precies uit is.

Extreem zuur voor Madueke, die juist net was teruggekeerd van een blessure. Tegen Monaco ging het mis. "Ik weet niet precies wat ze mankeren, maar Noni heeft iets met een spier. Ik verwacht niet dat hij zondag kan spelen", zegt Schmidt tegen RTL7. "Met Cody moeten we het afwachten, ik weet niet hoe slecht het is."

Over de wedstrijd tegen Monaco: Schmidt baalt van de nederlaag die PSV leed. "We zijn erg teleurgesteld", stelt Schmidt. "We speelden zeker in de tweede helft een fantastische wedstrijd, vind ik. We hebben veel kwalitiet en geduld laten zien. We deden alles om te winnen."

"Maar we moeten accepteren dat Monaco scoorde nadat ze één keer in onze zestien kwamen", zegt Schmidt. "Dat hoort bij het voetbal. Ik weet dat deze nederlaag nu pijn doet, maar we kunnen dit ook zien als een goede stap in onze ontwikkeling. We kunnen veel goede dingen meenemen uit deze wedstrijd. Op dit moment is de teleurstelling er wel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!