Nieuws

Opvallende genodigde op de Bosuil: Alderweireld praat bij met Overmars

Opvallende genodigde op de Bosuil: Alderweireld praat bij met Overmars

08-05-2022 21:47

Toby Alderweireld was zondag aanwezig bij het treffen tussen Royal Antwerp FC en Anderlecht. De voormalig Ajax-verdediger zag de club uit Antwerpen met 0-4 klop krijgen, maar zag kans om bij te praten met sportief directeur Marc Overmars.

Op foto’s van het Belgische Sporza is te zien dat Alderweireld zich tussen het Royal-bestuur mengde, en in gesprek was met Overmars. De verdediger, momenteel spelend in Qatar, ving de aanwezigheid van Overmars op en begroette hem vrij amicaal. De twee kennen elkaar nog goed uit hun gelijktijdige Ajax-periode.

De 33-jarige centrale verdediger debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van Ajax. Na vijf jaar Amsterdam was Atlético Madrid het volgende station, waarna Southampton en Tottenham Hotspur uit de Premier League volgde. Momenteel speelt Alderweireld voor Al Duhail.

Eén van de kenmerken van Overmars was dat hij er goed in was om contacten met oud-spelers te onderhouden, zodat een toekomstige samenwerking altijd tot de mogelijkheden blijft behoren. Het goede contact tussen Alderweireld en Overmars komt dus niet uit de lucht vallen.