Nieuws

Slot blikt terug: 'We moesten wachten op de inkomsten van transfer Berghuis'

Slot blikt terug: 'We moesten wachten op de inkomsten van transfer Berghuis'

06-05-2022 18:29

Het Conference League-avontuur van Feyenoord begon in juli met een uitwedstrijd tegen FC Drita. Arne Slot blikt na het behalen van de finale terug op de Europese start van de Rotterdammers.

"Als je de opstelling van toen en nu tegen elkaar legt, is het verschil helder", begint Slot in gesprek met de NOS. "Ik denk dat Feyenoord destijds een sportief risico heeft genomen door zo laat spelers aan te trekken, maar als de club eerder had gehandeld was het een financieel risico geweest."

Het huidige elftal van de Rotterdammers kwam pas tot stand nadat de miljoenen uit Amsterdam binnen waren. "We moesten wachten op de inkomsten van de transfer van Berghuis, die overigens ook maar marginaal waren. Toen konden we pas een aantal spelers aantrekken. Maar los van die nieuwe jongens die er nu bij zijn, hebben spelers zich gedurende het seizoen verbeterd. Ze zijn fitter geworden en steeds beter samen gaan spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!