Nieuws

Ook lof vanuit Alkmaar voor Feyenoord: 'Dit verdient een diepe buiging en respect'

Ook lof vanuit Alkmaar voor Feyenoord: 'Dit verdient een diepe buiging en respect'

06-05-2022 15:05
1

Pascal Jansen heeft op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel tegen Ajax stilgestaan bij de finaleplaats van Feyenoord in de Conference League. Daarnaast denkt de AZ-trainer dat er niet te zwaar moet worden getild aan de spelers die ontbreken bij de Amsterdammers in Alkmaar.

Feyenoord drong donderdag voor het eerst in twintig jaar door tot de finale van een Europees toernooi door Olympique Marseille in het Stade Vélodrome op 0-0 te houden. "Het is uitermate knap dat Feyenoord de finale heeft bereikt", steekt Jansen van wal op de persconferentie. "Daar moet je een diepe buiging voor maken en respect voor tonen. De spanning was te snijden in deze wedstrijd en toch wisten ze goed de balans te vinden tussen de defensieve taken en het spel aan de bal. Het is ze gegund en ze hebben het verdiend."

De aanstaande opponent van Ajax boekt de afgelopen weken resultaten zonder overtuigend spel op de mat te leggen. Daarnaast kampen de Amsterdammers met de nodige blessures: onder meer Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Antony ontbreken. "Er zijn belangrijke spelers niet beschikbaar, maar Ajax heeft over het algemeen een brede en prima selectie."

Ondanks de op papier mindere vorm is Jansen op zijn hoede. "Het is alleen even de vraag hoeveel waarde ze hechten aan hun speelwijze tegen PEC Zwolle, vorige week, toen ze op een andere manier speelden. Met dezelfde intenties en spelprincipes, maar in een iets andere veldbezetting. Waar het om gaat is dat je ook de wedstrijden waarin je niet zo goed speelt, tóch winnend afsluit. Ajax krijgt dat voor elkaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!