Nieuws

Van Marwijk ziet kansen tegen Marseille: 'Dat kan Feyenoord in de kaart spelen'

Van Marwijk ziet kansen tegen Marseille: 'Dat kan Feyenoord in de kaart spelen'

05-05-2022 07:46

Bert van Marwijk geeft Arne Slot een goede kans om zijn kunstje uit 2002 na te bootsen. De voormalig Feyenoord-trainer won in 2002 de UEFA cup met de Rotterdammers, en versloeg destijds Internazionale in de halve finale van het toernooi. Slot hoopt donderdag hetzelfde te doen, tegen Olympique Marseille weliswaar.

Van Marwijk zag een kolkende Kuip tijdens eerste wedstrijd van het tweeluik (3-2). "Ik denk dat Olympique Marseille Feyenoord heeft onderschat. Ze hebben misschien meer individuele klasse, maar eigenlijk deden ze maar wat in Rotterdam", zegt hij tegen Trouw. "Ze dachten: dat doen we wel eventjes. En eerlijk gezegd denk ik dat ze dat nog steeds denken. Een beetje arrogant. Dat kan Feyenoord juist in de kaart spelen. Ik denk dat ze Marseille gelijk onder druk zetten. Daarmee maken ze zeker een kans."

Van Marwijk ziet menig overeenkomst tussen het Feyenoord van twintig jaar geleden, en het huidige elftal. "Je ziet dat Slot vasthoudt aan min of meer dezelfde formatie en speelwijze, ongeacht de tegenstander. Dat deed ik ook in 2002. Dit Feyenoord is wel aanvallender ingesteld. Zij proberen ook van achter uit te voetballen, net als wij toen. Slot is heel erg bezig met de ontwikkeling van zijn eigen team, terwijl er nu ook veel coaches zijn die zich richten op de kwaliteiten van de tegenstander."

"Als je een overeenkomst wilt zien, dan ging ik ook uit van mijn team en onze eigen manier van spelen. Of je nu tegen drie, vier of vijf verdedigers staat, of tegen twee of drie spitsen speelt – je moet altijd uitgaan van je eigen kracht", besluit Van Marwijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!