Nieuws

Blind snapt niets van Juventus: 'Waarom hebben ze hem zo makkelijk laten gaan?'

Blind snapt niets van Juventus: 'Waarom hebben ze hem zo makkelijk laten gaan?'

04-05-2022 20:45

Danny Blind denkt dat Casemiro een bepalende rol kan vervullen tijdens de clash in de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. De Ziggo Sport-analist begrijpt niets van Juventus dat zij João Cancelo naar The Citizens hebben laten vertrekken.

De Braziliaan ontbrak nog tijdens de eerste ontmoeting tussen de twee grootmachten (4-3 zege voor City). "Casemiro is altijd het extra slot op de deur", begint Blind zijn relaas bij Ziggo Sport. "Hij gooit een tackle erin als het moet. Hij is een hele belangrijke pion die ze terughebben. Hij is bij uitstek dé controleur."

Het middenveld bestaande uit Luka Modric, Toni Kroos en Casemiro is zodoende in ere hersteld voor de clash in Madrid. "Modric is de pendelaar en Valverde is een extra zekerheidje. Hij heeft geen actie aan de rechterkant, maar staat wel gewoon zijn mannetje."

Heerlijke voetballer
Blind toont zich onder de indruk van de Portugese Manchester City-back. "Met Cancelo komt er meer voetbal in de ploeg. Ze kunnen nu via de flanken variëren. Waarom heeft Juventus hem zo makkelijk laten gaan? Het is een heerlijke voetballer, die snelheid heeft en zich aanvallend inschakelt. Hij staat ook verdedigend zijn mannetje. Daar is Manchester City op vooruit gegaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!