Nieuws

Ziyech wees OGC Nice af: 'Heeft ons volledig links laten liggen, dat snap ik wel'

Ziyech wees OGC Nice af: 'Heeft ons volledig links laten liggen, dat snap ik wel'

01-05-2022 13:34

OGC Nice heeft jaren geleden geprobeerd Hakim Ziyech te overtuigen van een overstap naar de Ligue 1. De Marokkaans international bedankte echter vriendelijk en koos voor een transfer naar Ajax.

Ziyech was destijds de sterspeler van FC Twente en had meerdere opties. Technisch directeur van Nice, Julien Fournier, onthult dat de Franse subtopper ook hoopte op de komst van de linkspoot. "We zouden met de speler in gesprek gaan. Destijds keken de spelers anders naar Nice dan dat ze nu doen", vertelt hij tegenover Nice-Matin. "We bestonden eigenlijk niet voor ze. Ja, hij heeft ons volledig links laten liggen en dat snap ik wel."

"Toen we werk maakten van deze speler, bestonden we niet en dat realiseerde ik me niet. Hij kon naar Ajax en had andere grote aanbiedingen. OGC Nice was voor hem niet representatief", aldus Fournier.

Ziyech vertrok die transferperiode voor elf miljoen euro naar Amsterdam, waar hij grote indruk maakte. Twee jaar geleden verkocht Ajax hem voor 44 miljoen euro aan Chelsea.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!