Nieuws

Van Bronckhorst verliest door late goal oud-PSV'er: Zullen ervoor moeten vechten

Van Bronckhorst verliest door late goal oud-PSV'er: "Zullen ervoor moeten vechten"

29-04-2022 09:34

Giovanni van Bronckhorst ging donderdagavond met Rangers FC in de slotfase onderuit tegen Red Bull Leipzig door een goal van oud-PSV'er Angeliño (1-0). Ondanks het verlies is de Nederlandse trainer ervan overtuigd dat de Schotten het tij nog weten te keren.

"Door die late treffer was de teleurstelling natuurlijk groot in de kleedkamer", wordt Van Bronckhorst geciteerd door De Telegraaf na afloop van het eerste halve finale-duel in de Europa League. "Maar we zijn pas halverwege en we hebben eerder karakter getoond in een return voor eigen publiek. Dat is wat we volgende week weer moeten doen", is de oud-linksback vastberaden. Rangers FC won eerder met 3-1 van SC Braga na uit met 1-0 te hebben verloren.

Van Bronckhorst zag dat zijn ploeg zeker niet onder deed voor de Duitsers. "We speelden heel erg goed. De spelers van Leipzig hebben natuurlijk altijd de kwaliteit om iets te creëren, maar we maakten ze het heel moeilijk. Na rust waren we nog comfortabeler aan de bal en hadden we zelf ook nog kunnen scoren."

"Je krijgt niet vaak de kans om een Europese finale te spelen, dus we moeten er met z’n allen vol voor gaan. We hebben met Rangers in het verleden heel veel geweldige Europese avonden gehad in ons eigen stadion. De fans zullen ons hoe dan ook de ambiance bieden die we nodig hebben. Dan zullen mijn spelers ervoor moeten vechten."

Volgende week donderdag speelt de ploeg van Van Bronckhorst de return op Ibrox. Mochten de Rangers de 1-0 achterstand goedmaken, dan wacht op 18 mei de Europa League-finale tegen West Ham United of Eintracht Frankfurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!