Nieuws

Van Marwijk onder de indruk van Feyenoorder: 'Kan zo ver komen als Van Persie'

Van Marwijk onder de indruk van Feyenoorder: 'Kan zo ver komen als Van Persie'

28-04-2022 15:38 Laatste update: 15:40

Bert van Marwijk is zeer te spreken van Luis Sinisterra. De vleugenaanvaller beleeft een uitstekend seizoen bij Feyenoord. Volgens de voormalig trainer van Feyenoord kan de Colombiaan net zo ver komen in zijn carrière als Robin van Persie. 

Feyenoord treft donderdagavond Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. De laatste keer dat Feyenoord in de halve finale van een Europese eindstrijd stond, was Van Marwijk trainer bij de Rotterdammers. In 2002 werd PSV verslagen in de UEFA Cup, die Feyenoord dat jaar wist te winnen. De goede Europese campagne van Feyenoord is mede aan Sinisterra te danken, die dit seizoen op stoom is. 

Twintig jaar geleden had Van Marwijk de jonge Van Persie onder zijn hoede en ziet hij vergelijkingen. "Ik vond Van Persie echt een geweldige speler", zegt de trainer tegenover De Telegraaf. "Op dat niveau zit Sinisterra nu nog niet, maar hij heeft wel de mogelijkheden om zover te komen. Hij is een speler die voor Feyenoord al heel vaak beslissend is geweest."

De nummer twee van Frankrijk wacht op Feyenoord in de halve finale. "Ik denk dat Feyenoord wel een kans heeft", zegt Van Marwijk. "Ze laten wel zien dat ze in staat zijn om van een team als Marseille te kunnen winnen", sluit hij af. Feyenoord trapt donderdagavond om 21.00 uur af in De Kuip. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!