Nieuws

Van Hooijdonk ziet gelijkenissen met 2002: 'Dit is ook een groep met karakter'

Van Hooijdonk ziet gelijkenissen met 2002: 'Dit is ook een groep met karakter'

26-04-2022 23:08

Pierre van Hooijdonk ziet een glansrol weggelegd voor Cyriel Dessers in de Conference League. Feyenoord neemt het donderdagavond in de halve finale op tegen Olympique Marseille en de voormalig UEFA Cup-winnaar ziet gelijkenissen met de Europese campagne van 2001/2002.

Van Hooijdonk is erg gecharmeerd van het spel van Dessers en ziet gelijkenissen met hem in zijn jongere jaren. "We lijken wel een klein beetje op elkaar. Allebei spitsen met niet zo’n heel gepolijste stijl, die ook hun fysiek in de strijd gooien. En we hebben allebei NAC naar promotie geschoten, dus er zijn wel wat parallellen", trapt de voormalig spits van Feyenoord af in gesprek met De Telegraaf.

'Pi-Air' kijkt terug op een mooi Europese campagne in het seizoen 2001/2002. "Daar zat heel veel in. Een team met goede karakters, jongens met een echte winnaarsmentaliteit en ook veel talent. En wat je tegenwoordig bijna niet meer ziet: het team had een heel goede leeftijdsopbouw met ervaren jongens en talenten, maar ook een brede middengroep."

Dat ziet Van Hooijdonk ook terug in de groep van Slot. "Dit is ook een groep met karakter. En het is belangrijk dat je met Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Jens Toornstra en Gernot Trauner ook wat oudere jongens hebt naast de jonge talenten.", aldus Pi-Air. "Het is geweldig wat Slot heeft weten te bewerkstelligen in zo’n korte periode. Feyenoord is weer leuk om naar te kijken en dat is een aantal jaren niet zo geweest. Slot heeft er een heel andere manier van voetballen in gekregen en dat heeft hij heel goed gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!