Nieuws

Ten Hag haalt uit naar PSV: 'Dat ze de bekerwinst vieren is compliment naar ons'

Ten Hag haalt uit naar PSV: 'Dat ze de bekerwinst vieren is compliment naar ons'

22-04-2022 16:27

In een groot interview met dagblad Trouw heeft Erik ten Hag teruggeblikt op de verloren bekerfinale tegen PSV. De Ajax-trainer verkast na afloop van dit seizoen naar Manchester United, maar kon het niet laten een sneer uit te delen aan het adres van de bekerwinnaar.

Zoals bekend ging werd de finale met 2-1 gewonnen door de Eindhovenaren. Het leek erop alsof de 'honger' ontbrak bij de Ajacieden. "Dat PSV zo hongerig was, is ook wel logisch", vertelt Ten Hag aan Trouw. "Ze hadden al lang geen prijs gewonnen. Ik heb ook bij PSV gewerkt en de beker heeft daar jaren geen aandacht gehad. Nu is het ineens een hoofdprijs. Zo vierden ze het ook", sneert hij.

Vervolgens denkt dat de feestvreugde bij de Eindhovenaren afstraalt op de prestaties van de Amsterdammers in de voorbije seizoenen. "Dat is het allergrootste compliment dat wij konden krijgen. Het geeft aan dat de prijzen de afgelopen jaren vooral voor Ajax waren."

Met horten en stoten beweegt Ajax zich naar het einde van de Eredivisie. Ten Hag erkent dat de tank leeg begint te raken. "We kregen tegenslag op tegenslag en op een gegeven moment liep het emmertje over. Dat is onacceptabel maar wel begrijpelijk. Daar moeten we nu de motivatie uit halen voor de eindfase van de competitie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!