Nieuws

'Politie onderzoekt Ronaldo-incident en sprak al met beide clubs'

'Politie onderzoekt Ronaldo-incident en sprak al met beide clubs'

10-04-2022 14:23 Laatste update: 14:31

Cristiano Ronaldo stond zaterdag in de negatieve schijnwerpers nadat hij gefrustreerd een telefoon van een toeschouwer op de grond smeet. De Portugese voetballer bood via sociale media al zijn excuses aan, maar nu start de politie van Liverpool een onderzoek naar het incident. 

De politie van Liverpool gaat camerabeelden bekijken en ooggetuigen spreken en zal daarna overleggen of er sprake is van een strafbaar feit. Manchester United ging met 1-0 onderuit tegen Everton op Goodison Park en Ronaldo kon bij de wandeling naar de catacomben zijn emoties niet de baas blijven.

Eén toeschouwer filmde de Portugees toen hij, enigszins mank, naar de tunnel liep. Toen de toeschouwer, een jongen, de camera naar zijn been mikte, verloor Ronaldo zijn zelfbeheersing en smeet hij het mobieltje op de grond. De politie zegt met beide clubs al contact te hebben gehad over het voorval. 

Ronaldo bood zijn excuses al aan op sociale media, maar moet alsnog vrezen dat er wellicht sprake is van een strafbaar feit. 'Het is nooit gemakkelijk om je emoties onder bedwang te houden na lastige momenten zoals nu. Desalniettemin moeten we altijd respect houden, rustig blijven en het goede voorbeeld zijn', liet Ronaldo op Instagram weten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!