Nieuws

Janssen kreeg straf van Koeman in Vitesse-tijd: Hij voelde zich schuldig

Janssen kreeg straf van Koeman in Vitesse-tijd: "Hij voelde zich schuldig"

06-04-2022 20:48

Theo Janssen denkt dat de KNVB met Ronald Koeman de juiste opvolger voor Louis van Gaal gevonden heeft als bondscoach van het Nederlands elftal. De Studio Voetbal-analist werkte bij Vitesse samen met de trainer en heeft veel respect voor de oud-verdediger.

"Hij was heel duidelijk, meteen al. Hij was onervaren, maar wist precies wat hij van de spelers verwachtte. En ook wat hij niet wilde", aldus Janssen tegenover Omroep Gelderland. "Koeman had geen ervaring als trainer en was een beetje afhankelijk van zijn assistenten. Hij deed ook nog mee, ook met vrije trappen. Dan oefenden we met hem en Pierre van Hooijdonk. Dat was zo'n hoog niveau, dat was bizar. Ik stond daar als klein jongetje tussen en genoot van hoe zij de ballen raakte."

Janssen werd destijds gestraft omdat hij zijn vriendin ophaalde tijdens het uitgaan, terwijl de oud-middenvelder zelf niet uit was gegaan. "Koeman wilde een signaal afgeven en schorste mij voor een week. Toen moest ik met het tweede spelen en brak ik mijn been. En was mijn carrière naar de klote. Hij kwam daarna wel naar het ziekenhuis en zei dat hij het achteraf liever niet had gedaan. Hij baalde ervan en voelde zich schuldig."

Deze blessure was niet zonder gevolgen voor de voormalig Oranje-international. "Ik was er een jaar uit, terwijl ik toen in de belangstelling stond van Nederlandse en buitenlandse topclubs. Dat ging dus niet door. Ik speelde mijn beste voetbal in de periode onder Koeman, dat niveau heb ik daarna nooit meer gehaald. Want toen ik terug kwam, speelde Vitesse om positie vijftien en was het niveau ook weg bij de club."

Toch heeft Janssen geen problemen met de ex-trainer van FC Barcelona. "Nee, een fantastische man. Ik heb met veel plezier met hem samengewerkt. Het was een harde les, maar een goede les. Een goede vent en een goede trainer, iedere speler loopt met hem weg. Hij deed het al goed bij het Nederlands elftal, dus dit is een hele logische zet. Hij heeft samen met de spelers toen het geloof in het Nederlands elftal teruggebracht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!