Wedstrijdverslag

Bayern maakt korte metten met Freiburg en kan kraker met gerust hart kijken

Bayern maakt korte metten met Freiburg en kan kraker met gerust hart kijken

02-04-2022 17:45

Bayern München heeft zaterdag geen kind gehad aan SC FreiburgDer Rekordmeister is de laatste weken niet in al te goede doen, maar won eenvoudig met 1-4 van de nummer vijf van de Bundesliga

Freiburg is nog steeds in de race om Champions League-voetbal en wist Bayern in de eerste helft op 0-0 te houden. Na een uur spelen werd de ban uiteindelijk gebroken door de bezoekers. Leon Goretzka kopte binnen en zette Bayern op voorsprong. Nils Petersen zorgde vlak daarna echter voor de gelijkmaker van Freiburg. 

Bayern wist in het laatste kwartier alsnog orde op zaken te stellen. Serge Gnabry zorgde voor de 1-2, vervolgens liep de club uit München uit op het scorebord. Kingsley Coman en Marcel Sabitzer bepaalden de eindstand op 1-4.

Bayern slaat door de overwinning een gat van negen punten met achtervolger Borussia Dortmund. De nummer twee van de Bundesliga komt later dit weekend in actie in de kraker tegen RB Leipzig. 

Overige uitslagen
Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 1-1
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2-1
Hoffenheim - VfL Bochum 1-2
Eintracht Frankfurt - Greuther Fürth 0-0 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!