Nieuws

'Ronald de Boer heeft voor een groot gedeelte gelijk over Qatar'

'Ronald de Boer heeft voor een groot gedeelte gelijk over Qatar'

01-04-2022 18:24 Laatste update: 18:27

Chris Woerts sluit zich enigszins aan bij de uitspraken van Ronald de Boer. De oud-prof kwam deze week onder vuur te liggen nadat hij zei dat het dodental van de arbeidsslachtoffers in Qatar niet klopte. 

In de online rubriek Koffie met Chris van Vandaag Inside blikt Woerts terug op de uitspraken van De Boer. De oud-prof claimde onder andere bij Jinek dat het dodental van 6500 arbeiders tijdens de bouw van stadions niet klopt. "Ik heb het wel gelezen. Ik denk dat hij (De Boer, red.) voor een groot gedeelte gelijk heeft. Het is vaak beeldvorming over Qatar", begint Woerts.

"Er worden in Qatar elke week wel grote evenementen gehouden. Van de MotoGP tot cricket tot aan zwemmen, daar doen ook allemaal Nederlanders aan mee. Dan hoor je er weinig over. Wij leggen onze moralen en principes en die planten we naar de morale principes van Qatar, maar die zitten in een heel andere ontwikkelingsfase", zegt Woerts. 

"Wij hebben er ook driehonderd jaar over gedaan om te komen waar we nu zijn qua mensenrechten, vrouwenstemrecht, gelijkwaardige behandeling, noem maar op. Het gaat niet van de één op de andere dag. Ik vind dat we te snel oordelen over ontwikkeling over landen, terwijl we eigenlijk ook de eigen ontwikkeling niet op orde hebben", besluit de zakenman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!