Nieuws

Amnesty: 'Weet je Ronald, lees anders via deze link gewoon ff hoe het zit'

Amnesty: 'Weet je Ronald, lees anders via deze link gewoon ff hoe het zit'

01-04-2022 14:17

Ronald de Boer heeft de tongen losgemaakt met zijn uitspraak in de uitzending van Jinek. De voormalig Oranje-international benoemde in de talkshow dat het aantal overleden personen in Qatar 'allemaal op een hoop gegooid' is. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International reageert op de uitspraak.

"Ik word een beetje moe van de kritiek op mijn rol. David Beckham en Xavi (trainer van FC Barcelona, red.) zijn ambassadeur. Denk je nou echt dat dat achterlijke gasten zijn?", reageerde De Boer die het aantal slachtoffers (6500) 'totale onzin' vindt. "Het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die in de bouw werkt. Daar zijn die nummers van gemaakt." 

Amnesty NL komt met een krachtige boodschap voor de ex-voetballer die tussen 2004 en 2008 in Qatar voetbalde. 'Ronald de Boer is moe van alle kritiek. Weet je Ronald, wij zijn ook best moe omdat we steeds weer op dit soort onzin moeten reageren. Lees anders via deze link gewoon ff hoe het zit', verwijst de mensenrechtenorganisatie naar een artikel op haar website.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!