Nieuws

KNVB lobbyt voor WK 2027 voor vrouwen samen met buurlanden: 'Staan er goed voor'

KNVB lobbyt voor WK 2027 voor vrouwen samen met buurlanden: 'Staan er goed voor'

31 maart - 18:13
0

De KNVB wil samen met buurlanden Duitsland en België het WK-voetbal voor vrouwen in 2027 gaan organiseren. De bond gebruikt het FIFA-congres om te lobbyen voor dit plan.

"We hebben voor het congres van de FIFA weer met onze collega’s van Duitsland en België gesproken", aldus secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik denk echt dat we er erg goed voorstaan. We hebben zo een grote barbecue met veel mensen van andere bonden. Natuurlijk gaan we het over het WK van 2027 hebben."

De KNVB speelde eerder met de gedachte om het mondiale toernooi alleen te organiseren. "Maar dat was na de uitbreiding van 24 naar 32 deelnemers niet meer mogelijk", zei De Jong.

De Jong is positief over de zwaarte van de concurrentie. "Er moet een sterke Europese kandidaat komen", aldus de secretaris-generaal. "Daarom richten die landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Ijsland, red.) zich volgens mij op het EK van 2025. De Verenigde Staten lijken zich te gaan richten op het WK van 2031. Chili met misschien Colombia en Zuid-Afrika hebben volgens mij nog wel serieuze plannen."

De Oranje Leeuwinnen wonnen in 2017 het EK in eigen land. Twee jaar later leken de voetbalsters ook op weg naar de wereldtitel op het WK in Frankrijk, maar Amerika bleek een maatje te groot in de finale.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie