Interview

Malen over beslissing van De Boer op EK: 'Ik dacht: hij is ook emotioneel'

Malen over beslissing van De Boer op EK: 'Ik dacht: hij is ook emotioneel'

16-10-2021 08:27 Laatste update: 08:43

Donyell Malen was één van de meestbesproken spelers van Oranje op het afgelopen EK. In de verliespartij tegen Tsjechië werd hij na ongeveer 60 minuten naar de kant gehaald door Frank de Boer, die stelde dat Malen 'niet langer door kon'.

Malen dacht er het zijne van, maar liet zich na een minuut of zestig zonder morren naar de kant halen. "Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld, wat superzuur was", zo blikt Malen terug in gesprek met De Telegraaf. "Emotionele mensen zeggen soms niet de meest verstandige dingen misschien, maar het heeft me niet geboeid. Bij Dortmund wisten ze ook al anders."

Malen kreeg tegen de Tsjechen de kans om te scoren, maar miste. "Mijn gemiste kans tegen de Tsjechen? Die is ook weinig door mijn hoofd gegaan, omdat je daar niks aan hebt als speler. Dan zit je jezelf en anderen in de weg. Het is voetbal. In een minuut ging het van ’bijna doorgaan’ naar ’eruit’. Gelukkig hebben we binnen ruim een jaar de kans meer te laten zien op het WK."

Nu De Boer er niet meer is en Louis van Gaal het stokje heeft overgenomen, is de sfeer bij Oranje veranderd. "Een ander type man, heel duidelijk ook", zo stelt Malen. "Mooi om mee te werken, want hij heeft veel prijzen gewonnen en zit al wat jaren in het vak."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!