Nieuws

Everton afgedroogd door Palace in de FA Cup: Van de Beek niet in actie

Everton afgedroogd door Palace in de FA Cup: Van de Beek niet in actie

20-03-2022 15:39

Everton is zondagmiddag genadeloos hard onderuit gegaan in de kwartfinale van de FA Cup. Crystal Palace was in eigen huis met 4-0 te sterk voor de ploeg van Frank Lampard.

Palace was op Selhurst Park veel te sterk voor Everton, waar Donny van de Beek niet bij de wedstrijdselectie zat. Al voor rust stonden The Eagles op een 2-0 voorsprong door goals van Marc Guehi en Jean-Philippe Mateta. De ploeg van Arsenal-legende Patrick Vieira ging zo met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Lampard probeerde in de rust iets te forceren en bracht met Dominic Calvert-Lewin een extra spits in de ploeg. Dit had weinig effect want Palace ging na rust vrolijk door met waar ze mee bezig waren. Via sterspeler Wilfried Zaha en Wil Hughes kwam de nummer twaalf van de Premier League zelfs op een 4-0 voorsprong. Dit bleek uiteindelijk de eindstand.

The Toffees zijn nu uitgeschakeld in de FA Cup en ook in de Premier League gaat het niet voorspoedig. Van de Beek en co. zijn verwikkeld in een hevige strijd tegen degradatie. De ploeg uit Liverpool staat momenteel zeventiende met 25 punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!