Nieuws

Henry lyrisch over het oude Ajax: ‘Dat team is met afstand mijn favoriet in de CL'

Henry lyrisch over het oude Ajax: ‘Dat team is met afstand mijn favoriet in de CL'

09-03-2022 14:57 Laatste update: 18:00

Thierry Henry heeft zich bijzonder positief uitgelaten over Ajax. De Fransman is vooral te spreken over het feit dat de Amsterdammers zoveel spelers uit eigen jeugd produceert.

"Ja, dit is met afstand mijn favoriete team dat de Champions League won", zegt de Arsenal-legende tegenover CBS Sports Golazo. "Marc Overmars, Ronald en Frank de Boer, Michael Reiziger, Edwin van der Sar, Edgar Davids", somt hij op. "Ik weet niet waar ik moet stoppen. Patrick Kluivert kwam van de bank en maakte de winnende. Dit zijn jongens uit de eigen opleiding", looft Henry de jeugdopleiding van Ajax.

Opvallend is dat de voormalig spits de Champions League zelf ook won met een team dat uit maar liefst zeven jeugdspelers bestond, namelijk: FC Barcelona in 2009. Henry speelde toen samen met onder andere Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta. Toch kiest de Fransman voor het team van de Amsterdammers. "Het Ajax uit 1995 is het beste elftal ooit dat ik de Champions League heb zien winnen. Vooral door het grote aantal spelers uit de eigen jeugd en de manier waarop ze speelden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CBS Sports Golazo (@cbssportsgolazo)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!