Vreselijk nieuws: Bournemouth-speler Brooks krijgt diagnose lymfeklierkanker

Vreselijk nieuws: Bournemouth-speler Brooks krijgt diagnose lymfeklierkanker

13 oktober - 18:02 Laatste update: 18:03
Premier League 0 Reacties

Een verschrikkelijk bericht uit Engeland: David Brooks, middenvelder van Bournemouth AFC en Wales, is gediagnosticeerd met de ziekte van Hodgkin. Dat maakt hij zelf via zijn Instagram bekend. 

De ziekte van Hodgkin is een vorm van kanker die begint in het lymfestelsel. 'Dit is een heel moeilijk bericht om te schrijven', begint Brooks zijn bericht om het nieuws met de wereld te delen. 'Ik ben gediagnosticeerd met het tweede stadium van het Hodgkin lymfoon en begin volgende week met mijn behandeling. Hoewel dit voor mij en mijn familie als een schok komt, is de prognose positief en ik ben er zeker van dat ik volledig herstel en zo snel mogelijk weer op het veld sta.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Brooks (@db_36)

Brooks krijgt uit alle hoeken steunbetuigingen van mensen die hem sterkte wensen. Onder andere Nathan Aké - oud ploeggenoot van Brooks - laat een reactie achter. Bournemouth wenst de 24-jarige middenvelder ook veel sterkte en zegt dat 'iedereen achter hem staat'. Brooks is vier jaar in dienst bij de club uit Zuid-Engeland. Daarvoor was hij actief voor Sheffield United en Halifax Town.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie