Nieuws

Sneijder in illuster Internazionale-rijtje na huldiging in San Siro

Sneijder in illuster Internazionale-rijtje na huldiging in San Siro

05-03-2022 11:30

Wesley Sneijder is vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tussen Internazionale en Salernitana (5-0) geëerd voor zijn bewezen diensten bij de Italiaanse club. De recordinternational van Oranje heeft een plaats in de Hall of Fame gekregen bij I Nerazzurri.

Sneijder beleefde bij Inter misschien wel de meest succesvolle jaren uit zijn loopbaan. De technicus was een belangrijke schakel in het elftal dat in 2009 beslag legde op de treble. Daarnaast won hij nog een keer de Italiaanse beker en de wereldbeker voor clubteams. In 2010 werden zijn prestaties bijna bekroond met de Ballon d'Or, maar die won Sneijder uiteindelijk niet. Dertien jaar later krijgt hij vanuit Inter alsnog erkenning voor zijn prestaties.

In een volgepakt San Siro zag Sneijder hoe Inter weinig te duchten had van Salernitana. Dankzij een hattrick van Lautaro Martínez en een dubbelslag van Edin Dzeko liet de thuisploeg geen spaan heel van de laagvlieger. Door de overwinning is Inter koploper van de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!