Wedstrijdverslag

Dreun voor Schreuder bij Brugge: kansloze nederlaag betekent einde bekertoernooi

Dreun voor Schreuder bij Brugge: kansloze nederlaag betekent einde bekertoernooi

02-03-2022 22:58 Laatste update: 23:58

Het huwelijk tussen Club Brugge en trainer Alfred Schreuder is nog verre van gelukkig. Woensdagavond ging het jammerlijk mis in de strijd om de Belgische beker: AA Gent was met maar liefst 0-3 te sterk in het Jan Breydelstadion. De 0-1 uitzege uit het heenduel volstond dus niet voor de Vlaamse topclub.

De veelvuldig bekritiseerde Noa Lang maakte zijn rentree in de basis van Club Brugge, maar kon geen moment imponeren. Al binnen de drie minuten was de achterstand uit de eerste wedstrijd weggepoetst door de bezoekers: Vadis Odjidja-Ofoe scoorde. Toen Alessio Castro-Montes namens de bezoekers de 0-2 tegen de touwen werkte, werd de opgave een stuk lastiger voor Schreuder en consorten. Vervolgens pakte Dennis Odoi ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor de avond op een nachtmerrie uitdraaide voor Blauw-zwart.

Vrijwel direct nadat Odoi richting de kleedkamers was gestuurd, besliste Laurent Depoitre het duel definitief met een rake kopbal. Bas Dost mocht nog invallen bij de thuisploeg, maar wist ook geen verandering in de score aan te brengen. Sinds Schreuder de scepter zwaait bij Club Brugge, als opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement, zijn de resultaten matig. In de Jupiler Pro League bedraagt de achterstand op de verrassende koploper Union Saint-Gilloise zeven punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!