Luuk de Jong en Memphis scoren voor Barça, Dembélé laat zijn voeten spreken

28-02-2022 06:53 Laatste update: 10:08

FC Barcelona heeft zondagavond Athletic Bilbao voetballes gegeven. De Blaugranas zijn de laatste weken goed op dreef en lieten geen spaan heel van Los Leones: de Catalanen wisten met 4-0 van het veld te stappen. Luuk de Jong en Memphis Depay scoorden allebei in de blessuretijd. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na blessureleed.

Barcelona was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en pakte na ruim een half uur de voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde voor de openingstreffer. De Gabonees was alert en tikte goed binnen na een snoeiharde kopbal van Gerard Piqué die de lat trof. Barcelona zocht de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging Barça verder met wat het in de eerste helft deed en kwam Bilbao eigenlijk geen moment in het stuk voor. Frenkie de Jong stond niet aan de aftrap en kwam na ruim een uur in het veld voor Gavi. Ousmane Dembélé verving Ferran Torres. Nog geen vijf minuten later liet Dembélé een moment van klasse zien: de Franse aanvaller versnelde aan de linkerkant op aangeven van De Jong en schoot de bal op zeer knappe wijze in het dak van het doel.

In de slotfase kwamen Luuk de Jong en Memphis Depay binnen de lijnen. Beide Nederlanders wisten in de blessuretijd nog te scoren en bepaalden daarmee de eindstand op 4-0.

Door de overwinning pakt Barcelona de vierde plaats over van Atlético Madrid. De Catalanen zijn bezig aan een sterke periode. De achterstand op nummer drie Real Betis bedraagt nog één punt. Athletic blijft door de nederlaag op de achtste plaats steken.