Nieuws

Oranje-international Miedema krijgt standbeeld in Londen

Oranje-international Miedema krijgt standbeeld in Londen

18-02-2022 10:12 Laatste update: 10:35

Vivianne Miedema wordt van 17 tot 27 februari in hartje Londen geëerd met een standbeeld. De 25-jarige Oranje-international heeft een nieuw standbeeld ontvangen  naast de Tower Bridge in Londen.

Dat meldt haar sponsor Adidas op twitter. Adidas eert haar voor haar inzet voor gendergelijkheid in de sport. Uit onderzoek bleek dat Londen meer standbeelden heeft van mannen (21 procent) en dieren (8 procent) dan van vrouwen (4 procent).

In totaal worden acht vrouwen in het zonnetje gezet. De standbeelden blijven twee weken lang op de South Bank staan. Vervolgens worden de beelden, gemaakt van duurzaam gerecycled afval en met een 3D-printer geproduceerd, naar een vaste plek verplaatst.

Miedema is een van de meest succesvolle voetbalsters die Nederland ooit heeft gekend. Ze heeft meer dan honderd doelpunten gemaakt bij haar huidige club Arsenal. De spits uit Hoogeveen zit met haar 25 jaar nog in de bloei van haar carrière.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!