Nieuws

ADO Den Haag reageert 'onaangenaam verrast' op 'wangedrag' van eigen fans

ADO Den Haag reageert 'onaangenaam verrast' op 'wangedrag' van eigen fans

11-10-2021 17:10 Laatste update: 17:12

ADO Den Haag heeft via de officiële kanalen gereageerd op de gebeurtenissen tijdens het thuisduel met FC Den Bosch van zondagmiddag. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd moest tijdelijk worden stilgelegd nadat er vuurwerk en rookbommen op het veld werden gegooid: bovendien waren er diverse spreekkoren vanaf de tribunes te horen.

De woede van de Haagse fans was gericht op de KNVB, die de kersverse winnaar van de eerste periode – wegens financiële problemen – al zes punten heeft afgenomen. De club 'keurt dit af', heeft het maandag laten weten in een statement. 'Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – FC Den Bosch zijn wij als club onaangenaam verrast door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans Stadion hebben plaatsgevonden.'

ADO heeft tijdens de wedstrijd de protocollen van de KNVB nagevolgd. 'Na een drietal oproepen via de stadionspeaker en interventie van stewards en medewerkers van de club is gedurende de wedstrijd escalatie voorkomen. Wij betreuren het dat na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en ingrijpen van de politie nodig was', moet men echter constateren. De huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie kondigt dan ook maatregelen aan. 'Het onderzoek naar de schuldigen is inmiddels in volle gang.'

De wedstrijd van zondag eindigde overigens in 3-2. Thomas Verheydt maakte met drie doelpunten het verschil voor de thuisploeg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!