Reactie

Feyenoord-docu 'geeft verkeerd beeld van Advocaat': 'Lijkt een 'kom op-coach''

Feyenoord-docu 'geeft verkeerd beeld van Advocaat': 'Lijkt een 'kom op-coach''

11-10-2021 16:31

Dick Advocaat is niet blij met de documentaireserie die over Feyenoord gemaakt is. De bondscoach van Irak, die vorig seizoen hoofdtrainer was in Rotterdam-Zuid, stelt dat hij als ‘kom op-coach’ wordt neergezet.

In het radioprogramma van Veronica Inside kwam de documentaire van Feyenoord en de rol van Advocaat daarin ter sprake. “Hij heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon wel wat geld gebruiken, zegt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International op de radio. “Maar als hij jonger was geweest, had hij die camera’s nooit toegelaten.”

De Kleine Generaal vindt het vervelend dat hij als een trainer wordt neergezet die bij wijze van spreken niet meer dan ‘kom op’ kan zeggen tegen zijn spelers. “Hij is nu 74, dus het zal hem allemaal een zorg zijn, maar hij vindt het wel een beetje onterecht dat hij zo wordt neergezet. Ze laten beelden zien uit de rust van wedstrijden en besprekingen vooraf.”

Dat is echter geen juiste weerspiegeling van hoe het er aan toeging, zegt Krabbendam. “De echte voorbereiding gebeurt natuurlijk op het trainingsveld. Er is geen trainer die in de rust een heel betoog houdt met videobeelden en een elftal daarmee opeens beter laat spelen.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!