Transfernieuws

'Vlahovic had hetzelfde plan als Mbappé en wilde gratis vertrek afdwingen'

'Vlahovic had hetzelfde plan als Mbappé en wilde gratis vertrek afdwingen'

01-02-2022 19:33 Laatste update: 02-02-2022 13:13

Voordat Dusan Vlahovic de overstap naar Juventus maakte heeft hij herhaaldelijk aanbiedingen geweigerd van Engelse topclubs. Volgens de voorzitter van Fiorentina, Rocco Commisso, deed de Servische spits dit met het doel transfervrij bij Fiorentina te vertrekken. 

Vlahovic kan na zijn overstap niet rekenen op de steun van Commisso. De miljardair heeft het gevoel dat Vlahovic, in zijn woorden net als Mbappé, een transfervrije overstap probeerde af te dwingen door alle mogelijke aanbiedingen te weigeren. Halverwege de transferperiode werd al duidelijk dat Commisso niet blij was met de manier van zakendoen van Vlahovic. Vooral Arsenal toonde serieuze interesse voor de handtekening van de spits, maar kreeg herhaaldelijk nul op het rekest.

Uiteindelijk vertrok Vlahovic voor een bedrag van zeventig miljoen euro naar Juventus. De Servische spits heeft dit seizoen indrukwekkende statistieken neergezet: in 21 wedstrijden wist hij zeventien keer te scoren en vier assists te leveren. Daarmee was hij betrokken bij de helft van alle doelpunten van Fiorentina. Vlahovic heeft een contract getekend bij De Oude Dame tot medio 2026.