Nieuws

Waarom knippen sommige voetballers gaten in de achterkant van hun voetbalsokken?

Waarom knippen sommige voetballers gaten in de achterkant van hun voetbalsokken?

30-09-2023 17:15

Jude Bellingham, Xavi Simons en Kyle Walker, het zijn drie spelers die met nog vele anderen iets gemeen hebben. De spelers knippen voor de wedstrijd gaten in de achterkant van hun sokken. Wat is hier de gedachte achter? VoebalNieuws zoekt het voor je uit.

Voetballers zouden denken dat hun kuiten meer kunnen ‘ademen’ wanneer er gaten in hun sokken zitten. Voetballers hebben over het algemeen namelijk gespierde kuiten en voor hun gevoel kunnen die bekneld raken bij te strakke kousen. Om dat gevoel weg te nemen worden er gaten in het materiaal geknipt, waardoor het super strakke wegvalt. Het is dus geen modeverschijnsel.

Oordeel van Simons

"Anders ga ik kramp krijgen, dat wil ik niet. Ik wil zo veel mogelijk minuten maken", aldus Simons in zijn PSV-tijd over het knippen van gaten in zijn sokken. Het mode-argument weerlegde hij gedecideerd. "Nee, dat is het zeker niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!