Transfernieuws

'Bosz met Lyon dicht bij het huren van Tottenham Hotspur-middenvelder'

'Bosz met Lyon dicht bij het huren van Tottenham Hotspur-middenvelder'

31-01-2022 11:52 Laatste update: 17:34

Tanguy Ndombele is gearriveerd in Frankrijk voor zijn medische keuring bij Olympique Lyon. De middenvelder verlaat Tottenham Hotspur op huurbasis en tekent een contract tot het einde van het seizoen bij het team van trainer Peter Bosz.

Volgens het Franse RMC Sport is de 25-jarige box-to-box-speler inmiddels in Lyon aangekomen om zijn fysieke testen te ondergaan. Club en speler hebben volgens het medium overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de tijdelijke overgang. OL doormaakt een teleurstellend seizoen en staat op de elfde plaats in de Ligue 1.

Ndombele moet Bosz meer opties op het middenveld geven. Sterkhouder Bruno Guimarães verliet zondag de Franse topclub voor een avontuur bij het steenrijke Newcastle United. In de zoektocht naar een vervanger is nu dus de keuze gevallen op de speler die al eerder twee seizoenen voor Lyon uitkwam.

De 25-jarige Ndombele kwam dit seizoen tot slechts negen wedstrijden in de Premier League. In 2019 betaalde Tottenham maar liefst 60 miljoen euro aan Les Gones. Een onverdeeld succes werd zijn avontuur in Engeland nooit: de Fransman schipperde veelvuldig tussen bank en basis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!