Nieuws

'Advocaat kan een hele mooie klus aangaan, maar moet het thuis nog uitvechten'

'Advocaat kan een hele mooie klus aangaan, maar moet het thuis nog uitvechten'

11-09-2023 22:22

Dick Advocaat staat mogelijk voor een nieuw avontuur als bondscoach van een onbekend land. Dat onthult Martijn Krabbendam maandagavond bij Veronica Offside. Advocaat, zelf aanwezig in de show, werd er uiteraard naar gevraagd.

Advocaats voorlopig laatste klus was zijn functie als interim-coach bij ADO Den Haag. De inmiddels 75-jarige oefenmeester staat erom bekend wel vaker zijn afscheid aan te kondigen, maar vervolgens telkens weer ergens aan de slag te gaan. Dat lijkt dus ook nu weer het geval te zijn.

"Waar mochten we het nou niet over hebben?", zo vraagt tafelgast Hugo Borst aan De Kleine Generaal. Krabbendam haakt erop in. "Over Dick z'n nieuwe klus hè. Want misschien gaat het nog door, toch Dick?" Advocaat wil vervolgens niets loslaten. "Ik weet niet waar jullie het over hebben. Jullie hebben een paar mooie mensen uitgenodigd", zo zegt hij cynisch en doorschemerend dat er wel degelijk iets speelt.

"Dick kan een hele mooie klus aangaan, maar hij moet thuis nog even uitvechten of het mag", aldus Krabbendam. "Als ik zeg waarover dit precies gaat, gaat het misschien niet door. Dat kunnen we niet doen. Het gaat in ieder geval om een land." Duitsland, Polen, Curaçao en het Braziliaanse vrouwenelftal kampen momenteel met een trainersprobleem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!