Nieuws

'Chelsea haalt groot talent binnen, Liverpool vist achter het net'

'Chelsea haalt groot talent binnen, Liverpool vist achter het net'

15-08-2023 23:45

Chelsea heeft een akkoord bereikt met Southampton over de transfer van Romeo Lavia. Dat melden verschillende Engelse media. De Londenaren betalen 67 miljoen euro voor de Belgische middenvelder.

Lavia stond ook in de belangstelling van Liverpool, maar de Reds grijpen voor de tweede keer in korte tijd mis. Chelsea kaapte eerder deze week Moises Caicedo al weg voor 133 miljoen.

De 19-jarige Lavia brak vorig seizoen door bij Southampton, dat hem vorig jaar overnam van Manchester City. De Engelse kampioen had een terugkoopclausule, maar die gaat pas in 2024 in. Daardoor kan Chelsea nu toeslaan.

Liverpool toonde ook concrete interesse en zag een bod geaccepteerd worden, maar Chelsea gaat er nu dus met de handtekening van Lavia vandoor. Een tegenvaller op de transfermarkt voor The Reds, die na het vertrek van Jordan Henderson en Fabinho naar Saudi-Arabië op zoek zijn naar een extra middenvelder.

Chelsea versterkt met de komst van Lavia en Caicedo het middenveld aanzienlijk. Echter zagen de Londenaren onder anderen middenvelders Kanté, Kovacic en Loftus-Cheek al vertrekken deze zomer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!