Breaking news

Feyenoord heeft nieuwe spits binnen: Ueda komt voor miljoenen over uit België

Feyenoord heeft nieuwe spits binnen: Ueda komt voor miljoenen over uit België

03-08-2023 12:00 Laatste update: 12:10

Feyenoord heeft de komst van Ayase Ueda wereldkundig gemaakt. De Japanse spits komt voor circa acht miljoen euro exclusief bonussen over van Cercle Brugge en is in De Kuip de directe opvolger van de naar de Rangers vertrokken Danilo.

De Rotterdammers hadden al enige tijd een persoonlijk akkoord bereikt met de 24-jarige aanvaller, die zelf alleen naar Feyenoord wilde. Nu is de deal definitief. Ueda genoot ook interesse van Sporting Portugal en Sevilla, maar die clubs kregen beide nul op het rekest. De transfersom kan naar verluidt door bonussen nog oplopen tot een dikke tien miljoen euro.

De Japans international tekent een meerjarig contract bij de landskampioen en is de beoogde nieuwe nummer één in de spits, mocht Santiago Giménez op den duur een toptransfer maken. De Mexicaan mist door een schorsing overigens sowieso de eerste twee Champions League-wedstrijden, waardoor Ueda naar alle verwachting snel zijn opwachting mag maken op het allerhoogste podium.

Ueda speelde sinds de zomer van 2022 voor Cercle Brugge, dat destijds 1,3 miljoen euro voor hem betaalde aan de Kashima Antlers. Voor de groenzwarten kwam hij 42 keer in actie, scoorde hij 23 maal en gaf hij ook twee assists. Op het WK van afgelopen winter in Qatar mocht hij nog meespelen in de poulewedstrijd tegen Costa Rica.

In TITELSTRIJD van VoetbalNieuws bespreekt Cercle-watcher Koen Verdruye wat voor speler Ueda is. Bekijk of beluister de aflevering hier: 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!