Nieuws

Oranje Leeuwinnen gebrand om te winnen van VS: 'Wil ze nu echt een keer verslaan'

Oranje Leeuwinnen gebrand om te winnen van VS: 'Wil ze nu echt een keer verslaan'

26-07-2023 07:21 Laatste update: 10:34

De Oranje Leeuwinnen kijken reikhalzend uit naar de kraker tegen de Verenigde Staten op het WK. Het wordt een herhaling van de finale in 2019 die door de VS werd gewonnen. Nederland wacht al sinds 1996 op een overwinning op Amerika op een groot toernooi. 

"Ik wil ze nu wel een keer verslaan. Daar ga ik niet over liegen", aldus Daniëlle van de Donk in het Algemeen Dagblad. De aanvallende middenvelder gelooft dat de VS nu te pakken is en ziet dat de Europese landen niet meer zoveel onderdoen. "Ze lagen altijd een stapje voor, en het is nog steeds een topland, maar Europa investeert steeds meer en staat steeds beter op de kaart."

Bondscoach Andries Jonker deelt die mening. "De tijd dat je Amerika op voorhand kon invullen als wereldkampioen is wel voorbij." Volgens de oefenmeester zijn er nu meerdere favorieten voor de eindzege.

Jonker denkt dat Europese landen als Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk nu op gelijkwaardig niveau zitten met de VS. Ook Nederland hoopt in het Nieuw-Zeelandse Wellington de favoriet een halt toe te roepen. 

De Oranje Leeuwinnen spelen in de nacht van woensdag op donderdag om 03.00 de WK-kraker tegen de Verenigde Staten. Op dinsdag speelt de ploeg van Jonker de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Vietnam. Deze wedstrijd is in de ochtend om 09.00. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!